Inici Agenda ESCALDÀRIUM - La Festa del Foc i l'Aigua

escaldarium-la-festa-del-foc-i-laigua-caldes-de-montbui-2019

ESCALDÀRIUM - La Festa del Foc i l'Aigua

Caldes de Montbui - (Barcelona)

Data d'inici: 13/07/2019

Data de fi: 13/07/2019

Hora: 24h

Web

Categories:

FINALITZAT

Cada 2n dissabte de juliol, des de 1994, el Ball de Diables de Caldes de Montbui organitza aquesta festa que en un sentit "mitològic o figurat" explica, segons la visió del Ball de Diables, l'orígen de l'aigua termal de Caldes de Montbui. 

Una lluita entre el bé i el mal, entre el foc i l'aigua que desemboca en un nou element, l'aigua termal.

Però no és l’aigua pura i cristal·lina que fins ara rajava de totes les fonts de la vila. És una aigua estranya, fosca i endimoniada, però alhora clara i transparent. D’un aspecte pur però amb una olor desagradable que recordava el sofre de l’Avern. Una aigua que escalfa, que crema. Porta a dins la força de la roca i de la lava de les entranyes de la terra. Una aigua, però, que té el poder de guarir, de calmar el dolor... Una aigua que brollarà a Caldes de Montbui per sempre més, alimentada per l’eterna disputa entre el bé i el mal, entre el cel i l’infern...entre el foc i l’aigua! 

És una festa única al panorama cultural i tradicional català per la seva singularitat, combina correfoc i correaigua en una mateixa plaça acompanyada per una música en directe creada expressament per a la festa. Per més informació www.escaldarium.com