Inici Agenda Casa Coll i Regàs

casa-coll-i-regas-mataro-2022

Casa Coll i Regàs

Mataró - (Barcelona)

Data d'inici: 06/03/2022

Data de fi: 29/06/2022

Hora:

Web

Categories: Rutes i visites

FINALITZAT

El 12 de maig de 1897 Pere Comas, paleta, veí de Mataró, va demanar permís a l’Ajuntament de Mataró per renovar totalment les cases núm. 55 i 57 del carrer d’Argentona, les dues cases que Joaquim Coll i Regàs havia adquirit l’any anterior. Tot i el text de la sol·licitud de llicència, l’obra consistia en l’enderrocament de les dues cases existents i la construcció d’un edifici de nova planta, com s’aprecia expressament en els plànols del projecte que acompanyen la petició del permís d’obra.

Curiosament, aquests plànols del projecte són signats per l’arquitecte Antoni Gallissà (Barcelona, 1861-1903). No es coneix el perquè, tot i que potser es podria relacionar amb el passat recent de Puig i Cadafalch com a arquitecte municipal de Mataró (1892-1896). Tot i això, l’autoria de Puig i Cadafalch com a projectista de l’obra ha estat sempre manifesta, i és confirmada en la monografia L’oeuvre de Puig y Cadafalch editada l’any 1904 a Barcelona, que inclou la totalitat de l’obra de l’arquitecte des de l’inici del seu treball fins a l’any 1904 ja esmentat.

El projecte inclou un edifici de quatre plantes, soterrani, planta baixa, primer pis i golfes, tot construït de bell nou. Els plànols del projecte comprenen la façana, un esquema de la secció i les plantes baixa i pis; no hi figuren ni la planta soterrani, ni la planta de les golfes.

El planejament seguia la tradició dels casals de la burgesia urbana de Mataró, i en aquest sentit és l’únic casal construït a la ciutat en època modernista.

Horaris: dijous i diumenges de 12 a 14 h

             Divendres i dissabtes de 17 a 19 h

Preu 7 euros. Reserva a: 682 156 765 o reserves@casacolliregas.cat